Human Telex Consulting
Emberközpontú fejlesztési megoldások

 

Beszélgetés Molnár Péter tanácsadónkkal

 

 

Hogy kerültél a „Vezetői esszenciák” trénerei közé?

Vezetésfejlesztési munkám során több ízben is igyekeztünk a legfontosabb üzeneteket és a vezetői eszközöket érthető módon megmutatni a tréningjeinken. A legnehezebb, legkellemetlenebb helyzetek mindig foglalkoztatták a képzéseimen résztvevőket.  Az „esszenciák” tartalmazzák a főbb üzeneteket ezen helyzetek megoldására, tapasztalatom pedig segít ezeknek a hétköznapi, gyakorlatban is alkalmazható, konkrét egyéni lépések kialakításában.

 

Milyen témakörrel foglalkozol a tréningen?

A tipikus és atipikus nehéz munkahelyi helyzetekkel, kellemetlen munkahelyi szituációk megfelelő kezelésének témaköreivel (kritika, problémás viselkedés és fegyelmezés, rossz hírek közlése).

 

Miért fontos számodra a vezetésfejlesztés?

Azt gondolom, hogy minden munkatársba fektetett vezetői energia kincs. Mindkét oldalon. A vezető és a munkatárs együttműködésében mindig vannak változások, amiket érdemes folyamatosan tisztán és őszintén kezelni, szükség esetén felülírni a korábbi közös normákat. Gyakran azonban a helyzetek kellemetlen volta, az információ hiány, vagy egy puszta félreértés akadályozza a megfelelő rendezést. Léteznek olyan „menetrendek”, melyek segítenek az érzelmekkel teli helyzetek tudatos végigvitelében és segítik a közös megoldást.

 

Milyen módszertannal fogsz dolgozni a programon?

Alapvetően pszichodráma csoportvezetőként az egyes helyzetek szituációkban történő megjelenítését preferálom, melyben a csoport tapasztalatát használva erősítjük az empátiát, fogalmazzuk meg a szereplők céljait és találunk megoldásokat. Egyes helyzetekben segítségül hívunk olyan beszélgetés-vezetési modelleket is, melyek megfelelő mederben tudják tartani az érzelmileg fűtött szituációkat.

A tréning részleteiről bővebben itt.

« Vissza

Human Telex Consulting Kft.

1015 Budapest, Toldy Ferenc utca 16/C.
Tel: +36 1 214 0204, +36 1 2251576