Human Telex Consulting
Emberközpontú fejlesztési megoldások

 

Az Assessment Center (AC), magyarul Értékelő Központ, egy olyan komplex kiválasztási eljárás, amely lehetővé teszi, hogy segítségével egy adott munkakör betöltésére, az arra legalkalmasabb személy, személyek kerüljenek kiválasztásra.

 

A módszer lényege abban rejlik, hogy a jelöltek készségeit, képességeit több egyéni, páros és csoportos gyakorlatban figyeli meg egyszerre több megfigyelő, akik megfigyeléseik alapján készítik el összegző értékelésüket a jelöltről. A módszertani tárház egyaránt tartalmaz irattárca-, tényfeltáró gyakorlatokat, szerepjátékokat, prezentációs feladatokat, esettanulmányokat, „kritikus incidensek” módszert, csoportos gyakorlatokat stb.

 

A módszer előnyei:

1. vállalat-specifikus: minden AC teljesen egyedileg kiválasztott kompetenciákat, azoknak megfelelően, speciálisan kialakított gyakorlatokkal vizsgál.

2. objektív: a folyamat során több megfigyelő, előre pontosan meghatározott szempontrendszer alapján külön-külön értékeli a megfigyeltet, ezek összegzéséből születik meg a végső döntés és készül el az az értékelés.

 

A Development Center (DC), magyarul Fejlesztő Központ, szintén készségeket vizsgál - azonban nem kiválasztási, hanem elsősorban fejlesztő célzattal. Az itt kapott eredmények alapján könnyen és megbízhatóan tervezhető a foglalkoztatott számára a továbbképzés, a karrier.

 

Hisszük, hogy az Értékelő és Fejlesztő Központ eredményesen alkalmazható, ha azt tökéletesen testre szabjuk. Ennek érdekében már a kompetenciák meghatározása, értelmezése és pontosítása is a megrendelővel közösen történik.

 

A Human Telex Consulting egy egyedileg kifejlesztett és védett kompetencia- és értékelő-rendszer, valamint felkészült szakértői csapata segítségével lehet partner abban, hogy Ön biztosan a legmegfelelőbbet választhassa.

 

Human Telex Consulting Kft.

1015 Budapest, Toldy Ferenc utca 16/C.
Tel: +36 1 214 0204, +36 1 2251576